+38 (068) 69 65 060
Меню
11 міфів про шугаринг

11 міфів про шугаринг

17 липня 2019
ПОДІЛИТИСЬ



Сучасний світ придумав чимало способів боротьби з небажаним волоссям. Стара та звична бритва, епілятор, неприємний і гарячий віск і, звичайно, солодка цукрова паста. Тож розбираймось, як проводять шугаринг.


Шугаринг - видалення небажаних волосків за допомогою солодкої суміші на основі цукру. Спершу спеціаліст розігріває та розминає руками невелику кількість пасти. Коли вона набуває потрібної форми та температури, речовину починають наносити на шкіру проти росту волосків. Потім майстер видаляє залишки пасти в напрямку росту волосся різкими рухами. Після процедури на оброблені ділянки наносять заспокійливий гель.


Міф №1. Після процедури залишаються маленькі волосини

Як тільки цукрову суміш нанесли на шкіру, вона починає обволікати навіть короткі та тонкі волоски. Після процедури ефект помітний відразу: шкіра стає чистою та гладенькою. До того ж цукрові пасти можна застосовувати декілька раз на одну й ту ж ділянку.


Міф №2. Алергічні реакції


Це гіпоалергенний спосіб боротьби з волоссям. Цукрова суміш повністю натуральна й нешкідлива.


Міф №3. Подразнення


Знову ж таки ця паста містить лише цукор та воду, там відсутні ароматизатори, барвники та хімічні домішки. Отже, вона не подразнює шкіру й не викликає почервонінь та опіків. Цей метод чудово підійде для чутливої шкіри.


Міф №4. Болісна процедура


Спеціаліст видаляє волоски у напрямку росту волосся, тому процедуру можна витерпіти. Окрім того, комфортність процедури залежить від майстра, який проводить шугаринг, від больового порогу й частоти проведення схожих процедур на тілі. Після третього-четвертого разу біль зникає.


Міф №5. Волоски слід відростити до 4-5 мм


Це правда. Якщо волоски будуть короткими, то цукрова суміш просто не зможе його захопити.


Міф №6. Ризик отримати опіки

Не слід сплутувати воскову депіляцію (проводять за допомогою гарячого матеріалу) та шугаринг. Тут використовують теплу суміш (приблизно температура тіла клієнта), тому опіки, пошкодження та неприємні відчуття не виникатимуть.


Міф №7. Разом із волоссям видаляють шкіру


Під час процедури спеціаліст за допомогою пасти видаляє тільки волоски, а от шкіра не травмується та залишається неушкодженою.


Міф №8. Методика не впорається з жорстким волоссям


Справді, якщо волосся звикло до бритви, можуть виникнути проблеми з його видаленням. Однак уже після першої процедури така проблема зникає.


Міф №9. Процедуру слід проводити кожного місяця

Після кількох сеансів волосяний покрив буде рости набагато повільніше й стане тонким. Тому з кожною процедурою відвідувати спеціаліста треба буде все рідше.


Міф №10. Чимало протипоказань


Звичайно, у шугарингу, як і у будь-якої іншої процедури, є певні протипоказання. Наприклад, наявність подразнень, запальних процесів або пошкоджень шкіри, порушення в роботі ендокринної системи, психосоматичні захворювання, вагітність та лактація (якщо процедуру до цього не проводили). Однак цукрову епіляцію можна проводити при варикозній хворобі або судинній сіточці на ногах (а от воскова депіляція заборонена).


Міф №11. Поява врослих волосків


Цукрова паста захоплює волоски та видаляє їх з цибулиною. Суміш не руйнує їх, тому ризик отримати запалення або вросле волосся дуже низький. Окрім того, цукрові суміші тимчасово зупиняють ріст шкідливої мікрофлори й запобігають будь-яким запаленням.