+38 (068) 69 65 060
Меню
Чи відростає волосся після лазерної епіляції?

Чи відростає волосся після лазерної епіляції?

11 травня 2019
ПОДІЛИТИСЬ



Хоча сучасна косметологія досить швидко розвивається, і надалі можна почути суперечливі думки про ефективність деяких процедур. Лазерна епіляція вже давно стала альтернативним безболісним варіантом боротьби з небажаним волоссям. Та часто наші красуні, обираючи процедуру лазерної епіляції, не враховують усіх особливостей цієї методики.


Лазерна епіляція - неінвазивна косметологічна процедура, яка дає змогу руйнувати структуру волосяного фолікула та зупиняти ріст волосся. Якщо воскова епіляція лише пришвидшує ріст нового волосся, а звичайне гоління викликає подразнення, то епіляція за допомогою лазера точно стріляє концентрованим променем світла, спрямованим у глибокі шари шкіри. Відтак фолікул руйнують, запобігаючи повторному росту волосся.


Чи відростає волосся після лазерної епіляції?


Те, через скільки волосся знову відростатиме, залежить від багатьох факторів: індивідуальні особливості організму (будова шкіри та розміщення волосяних фолікулів), інтенсивність та періодичність проведення процедури, правильне відновлення після лазерної епіляції. Звісно, через кілька тижнів волосся, фолікули якого були не активні під час процедури, почнуть відростати, тому може знадобитись декілька процедур для досягнення ефекту ідеально гладкої шкіри.


Серед інших особливостей видалення волосся за допомогою лазера:


  • Лазер краще реагує на ті клітини, де більше меланіну. Світле та тонке волосся йому побороти важче. Також на результативність процедури впливає пора року (на засмаглому тілі процедуру проводити можна, але ефект буде менш помітний).
  • Процедуру слід проводити, коли організм повністю сформований. Період статевого дозрівання, вагітність чи лактація можуть посилювати ріст волосся. Окрім того, лазерні процедури протипоказані вагітним жінкам.
  • Щоб лазер досягнув кінцевої точки (волосяного фолікула), необхідні волоски певної довжини. Тому за тиждень до проведення процедури слід припинити воскову епіляцію. Але перед процедурою можна голитись, оскільки довжина волоска повинна бути оптимальною.
  • Ефективність залежить від кількості проведених сеансів. Ця процедура має накопичувальний характер, а тому після першого відвідування косметолога шкіра не стане ідеально гладкою.
  • З часом, аби шкіра залишалась гладкою, потрібно буде проводити лише 1-2 процедури на рік для підтримання результату.


Ще кілька міфів про лазерну епіляцію


Якщо Ви помітили, що волосся після першої процедури почало відростати ще сильніше, це означає, що майстер обрав неправильну силу та довжину випромінювання. У Студії краси та здоров’я Тетяни Луцик фахівці ретельно слідкують за підготовкою пацієнта до процедури. Якщо сеанс лазерної епіляції провели правильно, то волосся стає ослабленим та менш помітним.


Після першої процедури отримати ідеальну шкіру неможливо. Поступово виростатимуть нові волоски, які лазер не помітив під час попереднього сеансу. Але вже за декілька повторів від небажаного волосся не залишиться й сліду.  У середньому потрібно пройти 6-8 процедур з інтервалом у декілька тижнів, аби досягти омріяного результату.


Ще одна перевага цієї процедури - її безболісність та безпечність, а тому видаляти волосся можна в будь-якій зоні (обличчя, зона бікіні, пахви).


Після процедури варто утриматись від природної засмаги та соляріїв, оскільки це може спричинити додаткові опіки на шкірі. А в сонячну погоду краще використовувати сонцезахисні креми.


Отож пам’ятайте, що лазерна епіляція - процедура накопичувальна, яка за декілька сеансів зможе подарувати вам ідеальну гладку шкіру без зайвих домашніх зусиль!