+38 (068) 69 65 060
Меню
10 б’юті-помилок, які заважають отримати результат

10 б’юті-помилок, які заважають отримати результат

25 червня 2019
ПОДІЛИТИСЬ

10 б’юті-помилок, які заважають отримати результат

Часом буває, що ми доглядаємо за шкірою, але нічого не допомагає. Навпаки зовнішній вигляд погіршується, шкіра стає сухою, починає лущитись, а волосся стає ламким... У чому ж проблема та які помилки ми допускаємо щодня, але навіть не здогадуємось про їхню шкоду?

1. Додаємо ефірну олію у ванну

Ефірні олії - речовини висококонцентровані. Звичайно, кілька крапель, додані у ванну, навряд чи негативно впливатимуть на шкіру дорослої людини. Але гаряча вода підвищує проникність шкіри для різних речовин. Тому при схильності до алергічних реакцій цілком можливо, що виникне подразнення шкіри, а у дітей - навіть хімічні опіки. Найбільш безпечними і не менш ефективними для домашнього використання є різні готові суміші для ванни, просочені ефірними оліями.


2. Занадто часто очищуємо проблемну шкіру


Власницям шкіри, схильної до жирності, може здаватися, що якщо очищати шкіру частіше, то сальність знизиться. Однак насправді все відбувається з точністю до навпаки. При інтенсивному очищенні навіть жирна шкіра пересушується, а сальні залози починають працювати ще інтенсивніше. Тому жирну шкіру, схильну до запалень, необхідно очищати не частіше двох разів на добу. Те ж саме зі шкірою голови - щоденне миття волосся лише підвищує активність сальних залоз.


3. Даємо тканинній масці засохнути на обличчі


Активні речовини (у тому числі зволожувальні), що входять до складу просочення тканинних масок, найбільш ефективні саме у вологому вигляді. Немає потреби чекати, поки маска висохне, оскільки всі активні інгредієнти роблять свій вплив на шкіру лише протягом перших 15-20 хвилин (якщо інше не зазначив виробник). Залишаючи маску на обличчі понад 20 хвилин, Ви не даєте шкірі дихати. Пори закупорюються, внаслідок чого порушується відтік зі сальних залоз. А це, в свою чергу, може призвести до появи запальних висипань.


4. Використовуємо кокосове масло замість крему


Деякі рослинні масла, потрапляючи на поверхню шкіри, починають розщеплюватися за допомогою її ферментів на короткі жирні кислоти, які потім легко вбудовуються в епідермальний ліпідний бар'єр. Але не кокосове масло. Замінити крем воно не здатне, і глибокого ефективного зволоження при цьому чекати не варто. Кокосове масло може лише створити плівку і, навпаки, посилити сухість шкіри.


5. Використовуємо протерміновану косметику


Під час виготовлення формули косметичних засобів фахівці обов'язково враховують тривалість дії їх активних речовин, а також тривалість антиоксидантного, антибактеріального та антигрибкового впливу. Залежно від цього лабораторія визначає період найбільшої ефективності та безпечності застосування препарату. Після закінчення терміну придатності відбуваються закономірні зміни у косметичній формулі. Тому вона не тільки втрачає свою ефективність, але й стає небезпечною для шкіри через стрімкий розвиток бактерій, що може стати причиною важкого запального процесу.


6. Не змиваємо міцелярну воду


Міцелярна вода - чудовий засіб, який є лише попереднім етапом очищення шкіри перед основним (умиванням зі спеціальним очисним засобом). На жаль, міцелярна вода не може замінити його. Більше того, міцелярна вода не здатна повністю видалити забруднення, особливо ті, що потрапляють у пори. Її обов'язково потрібно змивати. Інакше міцели в поєднанні зі залишками забруднень можуть спровокувати запальний процес.


7. Вранці не використовуємо засіб для очищення шкіри


Вночі шкіра активно працює, а значить, продовжує виробляти себум (шкірний жир), що не змивається звичайною водою. Це може стати причиною закупорювання пор, а також призвести до запальних процесів, особливо в людей зі жирним та змішаним типом шкіри. Тому використовуйте м'який засіб для очищення шкіри і вранці, і ввечері.


8. Забуваємо про зволоження шкіри


Поява перших зморщок - це, перш за все, недостатня зволоженість. Згладити перші зморшки може хороший зволожувальний засіб - крем для обличчя з гіалуроновою кислотою, сироватка або бальзам. Друга важлива міра профілактики й одночасно спосіб покращити стан шкірного покриву - пити достатню кількість води. Мінімальна норма - 1,5 літра на добу.


9. Звичка кусати губи

Цей спосіб «заспокоїти нерви» загрожує тим, що опісля на губах утворюються мікротріщини та ранки, в які легко проникає інфекція. Маскування недосконалостей губною помадою тільки погіршує ситуацію, сповільнюючи процеси регенерації та відновлення ніжної шкіри губ.


10. Не очищаємо кісточки для макіяжу

За статистикою близько 45% жінок ніколи не чистять кісточки для макіяжу. Ця серйозна помилка може викликати висипання, закупорення пор, сприяти інфікуванню шкіри та виникненню запальних процесів. Щоб не втратити красу, щодня наводячи марафет, мийте кисті хоча б два рази на тиждень в теплій мильній воді.