+38 (068) 69 65 060
Меню
8 компонентів у косметиці, що реально діють

8 компонентів у косметиці, що реально діють

12 липня 2019
ПОДІЛИТИСЬ



Асортимент косметичних засобів зростає з кожним днем, а маркетингові ходи стають більш заплутаними. Важливо розуміти, як діють певні компоненти на нашу шкіру та чи вони дійсно ефективні. До прикладу, крем для обличчя можна назвати антивіковим лише в тому випадку, коли в ньому присутні ретиноїди (речовина-аналог вітаміну А).


Активні елементи

Ми пропонуємо свій перелік активних речовин, на які варто звертати увагу при виборі косметики. Але пам’ятайте, що їхня ефективність залежить від типу шкіри, концентрації та хімічної формули засобу. Найкращий варіант для Вас зможе дібрати косметолог, проаналізувавши стан Вашої дерми та визначивши основні проблеми.


1. Гіалуронова кислота

Головна властивість гіалуронової кислоти - здатність притягувати та утримувати необхідну організмові вологу. Це чудовий природний зволожувальний елемент, який рекомендують наносити на зволожену шкіру після тонізувального засобу або після вранішнього вмивання.


Її додають до складу сироваток та кремів, а також вона є основою для філерів - препаратів, які застосовують під час процедури збільшення губ та розгладження мімічних зморщок. Ця речовина присутня в організмі кожної людини, де відповідає за змащування суглобів при рухах, підтримує міграцію клітин, спричиняє клітинні реакції. Зважайте, що тільки в якісних професійних засобах для догляду молекула гіалуронової кислоти справді проникає глибоко в дерму та зволожує шкіру. 


2. Гліцерин


Зволожувальний елемент. Завдяки своїй структурі цей елемент також має здатність розгладжувати дрібні зморшки, і має виражений антибактерицидний ефект. Гліцерин застосовують як і в професійній косметиці, так і в бюджетних аналогах із мас-маркету. Щоправда, основна дія цього складника виявляється в поєднанні з іншими речовинами (вітаміни, мікроелементи), чого майже не зустрінеш у дешевій косметиці.


Гліцерин - це органічне поєднання спиртових сполук з активними функціональними групами, які допомагають накопичувати вологу. Виготовляють його шляхом ферментації рослинних або тваринних жирів. Гліцерин має бути добре очищеним та не містити сторонніх домішок.


3. Кислоти


Ці компоненти допомагають відлущити ороговілі клітини, забезпечують еластичність та пружність, висвітлюють пігментні плями, вирівнюють тон та рельєф обличчя, зупиняють розвиток акне. Але таку косметику слід підбирати з урахуванням потреб дерми, попередньо проконсультувавшись з косметологом. При використанні засобів на основі цих елементів не треба забувати про сонцезахисні креми.


Найпопулярніші кислоти у сучасній косметології - саліцилова, гліколева та фруктова.


      • Саліцилову вживають для лікування акне та інфекційних захворювань. Вона є складником засобів для жирного типу, адже має здатність розщеплювати жирові сполуки. Також її використовують у боротьбі з чорними цятками, оскільки вона проникає глибоко в пори та відлущує клітини, які й відповідають за закупорення пор. 
      • Гліколева кислота - натуральна сполука, яку отримують шляхом оброблення цукрової тростини. Її використовують під час пілінгів та в основі деяких косметологічних препаратів, що відповідають за активізацію природних резервів організму.
      • Фруктові кислоти (яблучні, виноградні, винні, молочна) застосовують для очищення дерми від ороговілих клітин, а також для відновлення природного кольору та вирівнювання рельєфу. Ліфтинг-ефект забезпечує здатність цих сполук розщеплювати вільні радикали, а відтак захищати організм від шкідливого впливу навколишнього середовища.


      4. Вітамін С

      Найпотужніший антиоксидант. Цей вітамін відповідає за уповільнення процесів старіння, захищає від шкідливих навколишніх впливів та прибирає пігментацію. Обережно слід використовувати людям із чутливою шкірою. Наносити лише на сухе обличчя.


      5. Ретиноїди


      Ретиноїди - це природна або штучна форма вітаміну А. Цей складник відповідає за розгладження дрібних зморщок, очищення пор та покращення текстури обличчя. Відповідає за антивіковий ефект. Слід застосовувати обережно, адже він може спричинити алергію чи подразнення.


      6. Ніацинамід

      Більш відомий як вітамін В3. Забезпечує комплексне відновлення дерми. Тому цей компонент часто застосовують при виготовленні доглядової косметики для проблемної шкіри.


      7. Цинк


      Використовують у складі сонцезахисних кремів (має відбілювальний ефект). Чудово вберігає обличчя від UVA- та UVB-променів. Має виражений протимікробний та протизапальний характер.


      8. Олії


      Ці компоненти відповідають за підтримання захисного бар’єра та живлення дерми. Різновид олії підбирають залежно від потреб шкіри, враховуючи здатність речовини забивати пори. До прикладу, для жирного типу рекомендують використовувати олію на основі виноградної кісточки, а власницям сухої, зневодненої дерми радять обрати абрикосову або оливкову олії.


      Обережно слід поводитись з ефірними маслами. Їх не використовують у чистому вигляді, не капають у ванну. Можуть викликати алергічні реакції через високу концентрацію та яскраво виражений запах.