+38 (068) 69 65 060
Меню
Як доглядати за обличчям під час вагітності?

Як доглядати за обличчям під час вагітності?

24 травня 2019
ПОДІЛИТИСЬ



Важливо розуміти, що під час вагітності жіночий організм зазнає серйозних перевтілень, адже гормональний фон повністю змінюється. Вагітні жінки стають більш чутливими до медичних препаратів, а також у них можуть розвиватись серйозні алергічні реакції. Але це не означає, що в такий важливий період для кожної жінки слід повністю відмовитись від догляду за собою та забути дорогу до косметолога.

Процедури, що підійдуть вагітним

Насправді чимало косметологічних процедур можуть позитивно впливати на жіночий організм у період вагітності. Сюди слід віднести:


1. Масаж обличчя. Під час цієї процедури косметолог покращує лімфодренаж, виводить зайву рідину з обличчя, зменшує набряклість, що часто надокучає вагітним. Цю процедуру можна проводити на будь-якому терміні вагітності. Жінки, які вже спробували масаж обличчя, зазначають, що дитина в животі дуже добре поводиться під час такої процедури.


2. Маски. Тут важливо, щоб всі компоненти, використані в масці, були натуральними та не викликали алергічних реакцій. До того ж слід враховувати запах суміші, адже неприємний запах може спровокувати токсикоз. Останні дослідження показали, що маски, до складу яких входять водорості, краще сприймають жінки, які виношують хлопчиків. А от для жінок, що скоро стануть мамою прекрасної принцеси, цей запах зазвичай неприємний.


3. Поверхнево-серединні пілінги. При проведенні цієї процедури слід обирати природні, рослинні компоненти.

4. Шугаринг. Якщо жінка до вагітності гарно переносила цю процедуру, то впродовж вагітності цей спосіб чудово підійде для видалення небажаного волосся.

Від чого слід відмовитись?

На жаль, більшість процедур мають основне протипоказання - вагітність. З’ясуємо чому:

1. Апаратні методики. Будь-яке випромінювання впливає на плід, тому від апаратної корекції фігури, лазерної епіляції, SMAS-ліфтингу та інших апаратних процедур слід відмовитись. Зважаючи на те, що жінки регулярно проходять ультразвукову діагностику, їхній організм перенавантажується. Єдина процедура, яку можна проводити в період вагітності - ультразвукова чистка. Щоправда, її важко назвати приємною, тому від неї також рекомендують відмовитись, аби забезпечити стабільність психоемоційного стану пацієнтки.


2. Кислотні пілінги. Ця процедура досить важка, адже впливає на глибокі шари шкіри, після чого пацієнтка потребує тривалого відновлення та реабілітації. До того ж речовини, які використовують під час процедури, потрапляють у кров, що може негативно впливати на дитину.


3. Контурна пластика. Жіночий організм змінюється впродовж усієї вагітності. Вагітні часто скаржаться на набряклість та підпухлість обличчя. Тому проводити ін’єкційні процедури косметологи категорично не рекомендують, аби не спотворити зовнішній вигляд.

Період годування

Після пологів існує менше протипоказань до проведення косметологічних процедур. Так, жінка під час вагітності віддає дитині чимало корисних мікроелементів та вітамінів, тому після народження дитини можна пройти курс мезотерапії. Але тут також варто бути обережним та обговорити особливості організму з косметологом, для того щоб обрати найоптимальнішу суміш для процедури.


Також можна відновити контурну пластику, адже обличчя вже повернулось у норму. Серед інших процедур - ультразвукова чистка та різноманітні пілінги, киснева біоревіталізація.


Щоправда, і в період годування грудьми слід утриматись від апаратних методик та від впливу ультразвукового випромінювання.