+38 (068) 69 65 060
Меню
Чистка обличчя в домашніх умовах

Чистка обличчя в домашніх умовах

26 серпня 2019
ПОДІЛИТИСЬ

Хоча мережа “кишить” порадами стосовно того, як правильно провести глибоку чистку обличчя вдома, наші спеціалісти не рекомендують застосовувати ці прийоми в реальному житті.


По-перше, Ви не маєте медичної освіти, щоб визначити тип проблеми (чорні цятки, комедони, герпетичні висипання, запальні інфільтрати), і таке домашнє очищення шкіри може лише нашкодити. По-друге, вдома забезпечити стерильність рук та обличчя важко. Після чистки пори стають відкритими, і туди з легкістю може потрапити інфекція, якщо попередньо не підготувати шкіру. 


Тому в домашніх умовах рекомендуємо проводити лише поверхневі доглядові процедури, що сприятимуть ексфоліації шкіри (легкі скраби, пілінги і т. ін).

Боротьба з підлітковими висипаннями

До домашніх процедур часто вдаються підлітки, яким у 78% випадках не вдається оминути різноманітні висипання в період гормональної перебудови організму. 


Але причина появи висипань може ховатись не лише в коливанні рівня гормонів. Захворювання внутрішніх органів, кліщ, спадковість, проблеми зі зубами, неправильний догляд - ось інші фактори, які можуть спровокувати появу прищів.

Чим можна нашкодити?

Варіант №1. Не реагувати на проблему. Часто батьки переконують підлітків, що проблема мине з віком. Але якщо не знайти причину висипань та не усунути її, то згодом можна отримати шрами та рубці. 


Варіант №2. Самостійно видавлювати прищі. Неправильне очищення лиця може призвести до появи нових висипань, якщо нехтувати базовими правилами стерильності. 


Правильним рішенням буде звернутись до дерматолога або косметолога. Дерматолог проведе візуальний огляд висипань, і за необхідності призначить додаткові аналізи на кліщ. А косметолог, у свою чергу, допоможе усунути візуальні дефекти за допомогою правильно підібраних процедур та відповідного домашнього доглядового комплексу. 

Чистка обличчя для вагітних

Вагітність - це період, коли жіночий організм стає дуже чутливим. А зміна гормонального фону призводить до того, що навіть власниці колись сухої шкіри можуть помітити жирний блиск та перші прояви акне.


У цей час слід з обережністю обирати процедуру та препарати для чисток. Зважайте на больовий поріг, а оскільки ручне очищення - процедура досить болісна, то під час вагітності рекомендують обрати апаратні методики. До прикладу, можна спробувати ультразвукове очищення, але перед цим проконсультуйтесь з лікарем. Ультразвукові хвилі, що випромінює апарат, нижчі за ті, які отримує майбутня мама під час УЗД.


Вакуумна чистка з HydraFacial - ще один можливий варіант. Цей тип очищення повністю безболісний і найбільш гігієнічний, оскільки майстер використовує не власні руки, а спеціальну насадку. 


Також запитайте свого косметолога про маски та сироватки, які будуть використовувати до та після процедури. Можливо, деякі з них потрібно буде замінити на препарати з натуральними компонентами, аби уникнути алергічних реакцій. 

Особливості догляду за обличчям у старшому віці

З віком слід замінити доглядовий комплекс, адже наша шкіра потребує зовсім іншого впливу. І навіть старшим жінкам раз на рік слід проводити чистку обличчя.


Перед цим слід провести ретельне обстеження, адже з віком у жіночому організмі сповільнюються деякі функції, що й може стати причиною появи висипань. До прикладу, можуть виникати проблеми з ендокринною системою, зупиняється функціонування яєчників, загострюються хронічні захворювання. Усе це може впливати на зовнішній вигляд жінки, тому шкіра потребуватиме додаткового захисту. 



Отож пам’ятайте, що вчасна профілактика та якісні процедури - це можливість зберегти шкіру молодою та красивою. Якщо у Вас виникають запитання або з’явились висипання, наші косметологи проведуть фахову консультацію та призначать необхідне лікування.