+38 (068) 69 65 060
Меню
Мезотерапія: як метод лікування бронхіальної астми перекочував у косметологію?

Мезотерапія: як метод лікування бронхіальної астми перекочував у косметологію?

19 грудня 2018
ПОДІЛИТИСЬ
   Чимало жінок думає, що мезотерапія обличчя — винахід сучасних косметологів уже XXI століття. Але батьком цієї процедури вважається французький лікар Мішель Пістор. У 1958 році при лікуванні хворого із сильним нападом бронхіальної астми йому прийшла ідея: а що, коли лікувальні речовини невеликою дозою ввести в шкіру в зоні легень. Маніпуляція мала приголомшливий ефект і була визнана французькою Медичною академією.

З того часу головний принцип маніпуляції «Peu, rarement au bon endroit» — «Рідко, мало і в потрібне місце» взяли на озброєння косметологи. Вони зрозуміли, що ефективніше проколоти зону зморшки коктейлем з антиоксидантів, мінеральних речовин, амінокислот та гіалуронової кислоти, ніж наносити цю маску на все лице.
Нині мезотерапія активно застосовується для омолодження обличчя, тіла, припинення випадіння волосся та втрати його густоти. В залежності від характеру проблеми і площі проблемної ділянки, косметолог підбирає спосіб введення мезококтейлю та суміш активних компонентів.

Що може мезотерапія

   Показань для косметичної процедури безліч. Найпоширеніші:

  • усунення розтяжок та шрамів. Сліди на шкірі можуть залишатися після акне, вагітності, травм чи гормональних порушень. Спеціаліст індивідуально підбирає мезококтейль. Основа — кортикостероїди для пом'якшення сполучної тканини. Вздовж шраму чи розтяжки мезороллером або вручну проколюють шкіру та вводять діючі речовини. Вони пом'якшують шрам, активізують синтез еластину і колагену;
  • покращення стану волосся. Виявляється не тільки шампуні та лікувальні комплекси можуть назавжди позбавити від лупи. Мезотерапія голови припиняє випадіння волосся, усуває себорею, посіченість кінчиків та слабкість, стригучий лишай, алопецію. Процедура проходить так: поверхню очищують спиртом чи хлоргексидином. Далі маленькими голками десятками проколов вводять протизапальні та вітамінні коктейлі. Для густої та красивої гриви достатньо 8-10 сеансів з інтервалом 1 тиждень;
  • усунення жирових відкладень. Мезотерапія слугує безпечною альтернативою ліпосакції. В проблемну зону, що не коригується дієтами, вправами, вводять ліполітики та мезококтейль із пептидами. Діючі речовини суттєво скорочують кількість жирових клітин (адипоцитів). Раз загинувши, вони не відновлюються, а значить повторно жир не накопичується у цій зоні. Мезотерапія стимулює синтез еластину та колагену, створює ліфтинг ефект, активізує метаболізм і виводить продукти розпаду жирових клітин (жирні кислоти та гліцерин) природнім шляхом разом із лімфою. Ідеальною така мезотерапія є для зони другого підборіддя, де тонка та делікатна шкіра з великою кількістю кровоносних судин та нервів. Для цілковитої перемоги над жировими відкладеннями достатньо курсу 4-10 процедур з інтервалом 7 днів.
  Як бачимо, мезотерапія в Студії краси та здоров'я Тетяни Луцик може не тільки омолодити, але й зробити більш стрункими, привабливими, із розкішним волоссям. Просто мрія кожної жінки. Чи не так?