+38 (068) 69 65 060
Меню
Міні-косметичка: які доглядові засоби потрібні?

Міні-косметичка: які доглядові засоби потрібні?

26 серпня 2019
ПОДІЛИТИСЬ


Сьогодні в косметичний магазин буває страшно заходити. Тоніки, сироватки, креми, флюїди, пінки, емульсії… Якщо немає чіткої рекомендації від косметолога, буває складно розібратися. Тому давайте проаналізуємо доглядову програму-мінімум, без якої точно не обійтись!

1. Засіб для очищення (демакіяжу)

Так-так, засіб для очищення шкіри теж слід добирати правильно. Правильний препарат можна дібрати лише врахувавши тип дерми (суха, жирна, проблемна, нормальна). 


До прикладу, для жирного типу шкіри чудово підійдуть гелі, пінки та муси. Вони видаляють бруд та залишки косметики. Ці засоби не містять у своїй основі масел, трішки підсушують шкіру. Для сухої та чутливої шкіри підійде молочко або крем. Окрім очищення, вони чинять зволожувальний та живильний ефекти. Міцелярна вода підійде для будь-якого типу шкіри, але звертайте увагу на складники.

2. Засіб для вмивання

Про нього не варто забувати навіть тоді, коли Ви не наносите косметику. Допомагає позбутись від пилу, бруду та себуму (шкірного жиру). Найважче обрати цей продукт власницям проблемного типу шкіри. Бо чудо-засіб має зволожувати, прибирати подразнення та почервоніння, зменшувати пори, зупиняти розвиток запальних процесів.


До прикладу, відомий бренд лікувальної космецевтики “IS Clinical” пропонує універсальний очищувальний комплекс “Cleansing Complex”. Препарат виключає можливість появи акне, чинить відлущувальну дію, зменшує пори, пом’якшує шкіру та глибоко очищає дерму. У своєму складі не містить парабенів.

3. Тонізувальний засіб

Близько 35% жінок ігнорують цей доглядовий засіб. Але він допомагає видалити залишки очищувального засобу та підготувати шкіру до нанесення сироватки чи крему. Тонік повинен водночас заспокоювати та тонізувати шкіру, попереджуючи її подразнення.


4. Зволожувальний засіб

Чи це буде сироватка, чи крем - вирішувати Вам. Головне зберегти оптимальний водний баланс у шкірі. Єдина перевага сироваток у тому, що вони чинять швидшу та глибшу дію, допомагають зберегти пружність та еластичність. Такий засіб не має залишати жирного блиску, забивати пори, викликати відчуття важкості та липкості на обличчі.


“IS Clinical” у цьому випадку пропонує сироватку “Hydra-Cool. Serum”. Вона зволожує та пом’якшує шкіру в будь-якому віці. Освіжувальна формула препарату містить в собі ефективні рослинні антиоксиданти та біонутріенти. Здатна швидко прибирати подразнення, викликане сонячними опіками, та заспокоювати шкіру. А протимікробні та протизапальні рослинні екстракти допомагають зменшити прояви акне. 

5. Сонцезахисний крем

Навіть у хмарну та дощову погоду нашій шкірі потрібен додатковий захист від шкідливого сонячного випромінювання. Раніше в нашому блозі в Instagram ми розповідали про маленький лайфхак, як дізнатись необхідний ступінь захисту крему. 


Коли вранці Ви переглядаєте прогноз погоди у своєму смартфоні, звертайте увагу на індекс УФ:


  • Показник 1-2 вважається низьким та не вимагає додаткового захисту шкіри;

  • 3-5 - середній рівень (слід використати сонцезахисний крем);

  • 6-7 - високий рівень;

  • 8-10 - надзвичайно високий рівень (окрім обов’язкового захисту, слід обмежити перебування на сонці);

  • 11+ - надзвичайна небезпека (перебувати на сонці заборонено).


Отож якщо не знаєте, які базові доглядові препарати обрати для своєї шкіри, звертайтесь за консультацією до Студії краси та здоров’я Тетяни Луцик. Наші дівчата допоможуть визначити проблемні місця та дібрати необхідні засоби.