+38 (068) 69 65 060
Меню
Народна медицина: 8 шкідливих рецептів

Народна медицина: 8 шкідливих рецептів

12 липня 2019
ПОДІЛИТИСЬ



Хоча косметологія невпинно розвивається, деякі люди все одно надають перевагу народним методам, вважаючи їх кориснішими, ніж аптечну “хімію”. Сьогодні ми спробуємо розвіяти деякі міфи, пов’язані з “чудодійністю” народних рецептів.


Чим небезпечні домашні косметологічні процедури?


Спершу варто зазначити, що сам факт пошуку спеціаліста-косметолога в Інтернеті вже не може гарантувати безпеку. По-друге, деякі косметологічні процедури (ін’єкційні методики) слід проводити в умовах стерильності, яку важко забезпечити в домашніх умовах. Окрім усього іншого, Ви не можете перевірити компетентність фахівця та переглянути відгуки інших клієнтів.


Народні методи від прищів

А тепер перейдімо до нашого обличчя.


1. Сік алое

Листя алое слід покласти на тиждень у темне місце, після чого віджати з нього сік та протирати обличчя. Справді ефективний компонент в алое - це алантоїн, який чинить зволожувальний ефект (саме тому цю рослину застосовують у професійній косметиці). Також відновлювальний вплив має незначна кількість вітамінів Е, С та B.


А як ця рослина поводить себе в складі косметичних засобів? До прикладу, іспанський бренд “Casmara” пропонує відновлювальну маску для чутливої шкіри на основі екстракту алое вера. А зволожувальний та відновлювальний вплив цього екстракту підсилюють інші компоненти: водорості (збагачення мікроелементами), вуглеводні (прискорення клітинних процесів) та насіння льону (пом’якшення, заспокоєння дерми).


2. Гіркий полин

Настоянку з полину використовують для примочок і компресів. Вважають, що полин зменшує запальний процес.


Цю властивість полину яскраво демонструє японська лінійка “Forlle’d”. Вони підготували спеціальний комплекс “Hyalogy Oxygenic gel pack”, який містить екстракт полину, шовковиці та солодки, а також корінь женьшеню. Цей препарат чудово зволожує шкіру, підсилює проникність тканин, підвищує еластичність та пружність, а головне забезпечує детоксикацію та чинить протизапальну дію. Тому ця маска чудово висвітлює пігментні плями та попереджає передчасне старіння.


3. Подорожник

В Інтернеті вважають, що подорожник стимулює кровообіг та чинить антисептичну дію.


Так, ізраїльська марка “Holy Land” випустила спеціальну серію доглядових засобів для чоловіків. Легка та зволожувальна емульсія “Be First Age Defense Serum” на 89% складається з екстрактів рослин. Окрім подорожника, до складу зміцнювальної сироватки входять молочна кислота та пшеничний протеїн.


4. Шавлія та ромашка


Ці трав’яні компоненти чинять протизапальну та антибактеріальну дію, саме тому їх рекомендують застосовувати у боротьбі з акне.


Наприклад, американський бренд “Is Clinical” пропонує очищувальний засіб для вмивання (“IS Clinical Cleansing Complex”), до складу якого увійшли екстракти кори білої верби, цукрового очерету, ромашки аптечної та центели азіатської. Підходить для всіх типів шкіри. Спрямований на глибоке очищення пор, розгладження дрібних зморщок.


Народна медицина: 8 шкідливих рецептів-_1


Як прибрати синці під очима?

Темні кола під очима — та проблема, з якою стикається 90% населення планети. І тут народна медицина пропонує свої варіанти розв’язання проблеми.


1. Чорний чай

Міцна настоянка чайного листя нібито має справлятись із проблемою синців під очима. Чайні листки містять у собі алкалоїди (найвідоміший представник - кофеїн), ефірну олію та комплекс вітамінів. Але є проблема: у сучасному світі дуже важко знайти натуральний чай без ароматизаторів, а домашні умови не дають змоги добути необхідні речовини.


Вивчивши корисні особливості цього продукту, бренд “Casmara” запатентував засіб для зняття макіяжу на основі чорного чаю (“3 in 1 Cleanser”). Фіброїн, яким насичений продукт, надовго закріплюється на шкірі, захищаючи та пом’якшуючи її. Задля кращого результату фахівці рекомендують використовувати додатково крем під очі “Casmara Eye Perfect” (до складу увійшли екстракт рису, масло макадамії та соняшникова олія). Цей засіб зменшує набряки та прибирає потемніння під очима. 

Народна медицина: 8 шкідливих рецептів-_2

2. Огірок

Усім відомо, що огірок на 90% складається з води, а тому володіє відмінними зволожувальними властивостями. 


Чудовий засіб на основі екстракту огірка пропонує “Holy Land”. Їх “Cucumber Lotion” захищає обличчя від ультрафіолетового випромінювання, сприяє глибокому зволоженню. До того ж його можна використовувати як легкий денний крем під очі.


3. Петрушка


Настій свіжої петрушки прибирає набряклість та робить менш помітною пігментацію шкіри. До її складу входить бета-каротин, ретинол та аскорбінова кислота. 


Здатність петрушки “вибілювати” певні ділянки обличчя взяла на озброєння іспанська “Casmara”. Вони пропонують сироватку “Casmara Longevity Recovery” на основі шпинату та екстракту петрушки, яка висвітлює та вирівнює тон обличчя.


4. Крижані кубики льоду


Окрім звичайних кубиків замороженої води, у народних рецептах часто зустрічаються кубики з настоянок різних трав. Але така методика може серйозно травмувати ніжну шкіру навколо очей, якщо вплив холоду буде надто тривалим.




Отже, підсумуємо:


  1. Самі по собі народні рецепти не шкідливі. Вони малоефективні.
  2. У домашніх умовах ми не маємо змоги приготувати екстракт (концентрований витяг із лікарської рослини), що можуть робити великі косметологічні корпорації. Саме екстракти та ії відповідають за насичення нашої шкіри корисними мікроелементами.
  3. Не вся професійна косметика шкідлива. Усі доглядові засоби містять ті ж рослинні компоненти, але спеціально оброблені задля виокремлення більшої кількості корисних речовин.


Якщо Ви бажаєте отримати максимальний результат від використання природних компонентів, записуйтесь на консультацію до косметолога, де Вам підберуть правильні доглядові процедури та допоможуть підібрати косметику відповідно до Вашого типу шкіри.