+38 (068) 69 65 060
Меню
Сезон хімічних пілінгів триває

Сезон хімічних пілінгів триває

19 травня 2019
ПОДІЛИТИСЬ



Хімічні пілінги (інакше кажучи, фруктові) - корисна та цілком безпечна процедура, яка підійде дівчатам у будь-якому віці та з будь-якими шкірними проблемами. Щоправда, завжди в оточенні знайдеться подруга, яка розповість про страшні наслідки цієї процедури (суха та зневоднена шкіра, лущення та почервоніння, свербіж), і процедура відразу стає схожою на монстра. Та чи насправді все так погано та які міфи, зведені навколо хімічних пілінгів, дійсно правдиві?


Перш за все, варто розібратись, що таке хімічний пілінг. Фруктові пілінги - це розведені кислоти хімічного походження. Проте лякатися не треба, адже ця “хімія” цілком корисна для людського організму. Сьогодні додаток “фруктові” використовують у 2-х значеннях:


  • Деякі недобросовісні косметологи таким чином маскують інші, небезпечні процедури, прикриваючись нібито фруктовим складом продукції. Так створюють ілюзію модної натуральності.
  • Інше розуміння - новомодні гарбузові, полуничні та інші фруктові скраби, які використовують у косметології під виглядом продуктів для хімічного пілінгу. Такі суміші чудово підійдуть для регулярного домашнього використання, оскільки м’яко впливають на шкіру, не викликаючи подразнень. Але їхній вплив дуже незначний, тому дійсно помітних результатів досягти важко.


Зазвичай хімічні пілінги проводять курсом, який включає від 3-х до 10-ти процедур. Це залежить від проблеми, з якою звертається клієнт, типу обраної кислоти, сили взаємодії зі шкірою пацієнта та індивідуальних особливостей організму.


У сучасній косметології існує два підходи до проведення хімічних пілінгів:


1. Обирають активну речовину, яка при високих концентраціях діє на шкіру пацієнта та проникає в глибокі шари шкіри.


Максимальна кількість таких сеансів - 3. Такий підхід застосовують украй рідко, оскільки після проведення фруктового пілінгу шкіра дійсно може червоніти та лущитись. Після такого серйозного впливу шкіра потребує особливого догляду та довготривалої реабілітації.


2. При другому підході застосовують менш активні речовини, які впливають на шкіру м’якше та довше, при цьому так само глибоко.


Цей тип хімічних пілінгів застосовують найчастіше. Тривалість курсу складає 7-10 процедур. Але після відвідин косметолога Ви можете повернутись до звичного життя, не відсиджуючись вдома. Шкіра може трішки червоніти та свербіти впродовж декількох годин.



Курс хімічних пілінгів проводять, як правило, в осінньо-зимовий період. Це або перші числа жовтня, щоб встигнути до Нового року, або перші числа лютого. Тоді максимальний ефект буде помітний під час травневих свят.


Зважаючи на особливості львівської погоди, розпочати курс фруктових пілінгів можна й у травні. У Львові активність сонця в цей час ще не така висока, тому процедуру можна призначати й на цей період.


Існують певні правила, яких необхідно дотримуватись, щоб процедура була безпечною та корисною:


  • Ніякого сонця та солярію. Якщо не захистити шкіру від згубного сонячного впливу, можуть виникати пігментні плями. Якщо Ви мешкаєте в теплих регіонах, то не слід перебувати на сонці в обідній час. Намагайтесь прогулюватись у тіні та використовуйте сонцезахисні креми з мінімальною позначкою SPF 50.
  • Не використовуйте тональні засоби. Забудьте на кілька днів про тональний крем, ВВ-креми та пудру. Ці засоби забивають пори, які косметолог відкриває та очищує під час процедури, що може призвести до розвитку серйозних інфекційних захворювань. Кого ця заборона сильно бентежить, не переймайтесь - уже після 2-ї процедури пори звужуються, колір обличчя стає світлішим та природнішим, невеличкі зморшки розгладжуються, а прищі та висипання починають зникати.
  • Регулярність. Тут важливо пройти повний курс, тому якщо косметолог радить робити таку процедуру раз на тиждень, її слід робити. Інакше ефекту не буде.
  • Догляд за шкірою. Після процедури також не слід нехтувати іншими порадами спеціаліста: регулярно зволожуйте шкіру та обробляйте хлоргексидином.


Отже, хімічний (фруктовий) пілінг - чудовий варіант для тих, хто хоче отримати красиву та доглянути шкіру, не витрачаючи чималі кошти на додаткові процедури. Слідуючи рекомендаціям косметолога за 1,5 місяці можна отримати здорову шкіру обличчя, не відчуваючи під час процедури значного дискомфорту, болю чи печіння.