+38 (068) 69 65 060
Меню
Все про механічну чистку обличчя

Все про механічну чистку обличчя

19 лютого 2019
ПОДІЛИТИСЬ


Хто із жінок не мріє про чисту й красиву шкіру? Одним зі способів усунути наявні недоліки та запобігти у майбутньому проблем (розширені пори, чорні цятки, підшкірні прищі) є механічна чистка обличчя.


Чим саме ця процедура відрізняється від домашнього видавлювання гнійників? Як часто потрібно її проходити? На ці й інші цікаві запитання клієнтів погодилась відповісти косметолог Студії краси та здоров’я Тетяни Луцик.


У мене шкіра дуже схильна до висипання. Чи можна раз на два тижні проходити механічну чистку?

Ця косметична процедура належить до травматичних. Її рекомендують проводити власницям нормальної шкіри не частіше 4 разів на рік. У кого комбінована чи жирна шкіра, ті відвідують косметолога 1 раз у місяць. Головне, щоб інтервали між сеансами були однаковими. Також не радимо робити процедуру перед важливими заходами: випускним, весіллям, фотосесією.


2. Я чула, що механічна чистка обличчя — універсальна річ. Вона необхідна всім: від підлітків у період статевого дозрівання до жінок із віковими проблемами шкіри. Це правда? І чи має процедура протипоказання?

 

Механічна чистка обличчя здатна вирішити безліч проблем. Під час підготовки обличчя розігріваючими масками, відкриваються пори, прибираються зроговілі мертві клітини із поверхні. Далі майстер видаляє сальні пробки, чорні цятки, відкриває “просянки” та закриті прищі. Найчастіше ці проблеми трапляються у власників жирної чи комбінованої шкіри: підлітків, жінок під час вагітності та в період годування. 

Часто старшокласникам настільки не подобається власне обличчя, що вони самі видавлюють запалення, наражаючись на зараження крові та інші ускладнення. В поєднанні із правильним лікуванням, механічна чистка здатна зробити обличчя гладеньким і красивим.

Але як і будь-яка процедура, вона має протипоказання. Механічну чистку обличчя не роблять при чутливій шкірі, гіпертонії, дерматиті, фурункульозі, алергіях, герпесних висипаннях, екземах, бронхіальній астмі.


3. Багато косметичних процедур мають накопичувальний ефект. Чи так само із механічною чисткою обличчя? Скільки потрібно зробити сеансів, щоб шкіра стала красивою?


Ефект помітний вже на наступну добу після процедури, коли зійде почервоніння. Тон обличчя стає рівним, знижується жирність, немає комедонів. Власникам проблемної шкіри доведеться пройти мінімум 3 процедури із чітким інтервалом. Додатково косметологи Студії краси та здоров’я Тетяни Луцик призначають лікування для нормалізації діяльності сальних залоз, розгладжування слідів постакне та шрамів.


4. Як подовше підтримувати гарний стан шкіри після механічної чистки?

Перед процедурою косметолог цікавиться, якими засобами щоденного догляду користується клієнт. Далі дає рекомендації стосовно гелів для вмивання, тоніків та зволожуючих кремів. Дотримання цих порад дозволяє уникнути проблеми висипання та надмірної жирності обличчя.