+38 (068) 69 65 060
Меню
Все, що ви хотіли знати про волосся, але боялися запитати: інтерв'ю із трихологом

Все, що ви хотіли знати про волосся, але боялися запитати: інтерв'ю із трихологом

9 січня 2019
ПОДІЛИТИСЬ

Про розкішне волосся мріють жінки всього світу. Образ пишнокосої красуні експлуатують модні журнали. Але далеко не всі можуть похвалитися густою та пишною від природи шевелюрою. В такому разі на допомогу приходить лікар-трихолог. Сьогодні спеціаліст зі Студії здоров'я та краси Тетяни Луцик відповість на питання, що хвилюють клієнтів і читачів блогу.


— Коли потрібно вперше завітати до трихолога?


На здоров’я волосся значною мірою впливають гормони. Від їхньої кількості залежить швидкість росту, густота і колір коси. Тому перша консультація необхідна підліткам після завершення статевого дозрівання. Також візит до трихолога обов’язковий для:

  • вагітних і годуючих мам;
  • жінок в період клімаксу;
  • хворих після курсу сильних антибіотиків чи хіміотерапії;
  • чоловіків із початковими ознаками облисіння.


— Коли батько почав рано лисіти, то і його сина торкнеться проблема раннього облисіння?


За швидкість росту і якість волосся відповідає багато генів. Учені довели, що облисіння у лобній ділянці успадковується по материнській лінії. Тобто чоловік може спрогнозувати, яка в нього буде зачіска після 40 років, поглянувши на батька своєї мами.
Спадковість – то лише один із факторів. На стан здоров’я шкіри голови та волосся впливає харчування, спосіб життя, екологія, звички і навіть постіль.

Народні рецепти обіцяють відновити густоту волосся на лисині. Це міф чи реальність?


Усі маски і обгортання на основі соку цибулі, часнику та інших подразнюючих речовин мають на меті посилення кровообігу в шкірі голови. Волосся почне швидше рости. Але разом із таким ефектом можна отримати опік голови, алергію, подразнення і навіть гнійні висипи. 

Тому ми, трихологи, радимо відновити процес росту волосся із активних і сплячих фолікулів сучасними методами. Наприклад, сеансами мезотерапії. Без болю та непрогнозованих ефектів на відміну від народних рецептів.

— Як трихолог може повернути здоров’я волоссю?

Окрім терапевтичних засобів у нашому арсеналі є мезотерапія шкіри голови. Пристрій із великою кількістю мікроголок робить десятки ін'єкцій мезококтейлю із протеїнів, ензимів, мікроелементів. Біологічно активні речовини, потрапивши відразу в дерму до фолікулів, стають будівельним матеріалом для клітин майбутнього волоска. Мезотерапію шкіри голови рекомендують пацієнтам після вагітності, процедур із нарощування волосся, при вікових змінах. Дана послуга доступна клієнтам нашого салону.


—Хіба мезотерапію роблять не для омолодження обличчя? До чого тут волосся? 

 – ефективний спосіб покращити стан зачіски. На відміну від масок та кондиціонерів поживні речовини відразу потрапляють до фолікулів і миттєво починають діяти.

Пристрій із великою кількістю мікроголок робить десятки ін'єкцій мезококтейлю із протеїнів, ензимів, мікроелементів. Біологічно активні речовини, потрапивши відразу в дерму до фолікулів, стають будівельним матеріалом для клітин майбутнього волоска. Після насичення протеїнами, мікроелементами:

  • стрижень починає швидше рости, 
  • прокидаються сплячі фолікули;


— Якими є тривожні дзвіночки погіршення стану волосся?

Приводом для візиту до трихолога слугує:


  • підвищена швидкість випадіння волосся. Особливо в нічний час, коли на подушці залишаються пасма;
  • висипання та алергії на шкірі голови після відвідин перукарні чи нового шампуню;
  • ламкість або надмірна сухість волосся;
  • поява лупи.


—Які зовнішні фактори впливають на здоров'я волосся?

На блиск, колір, міцність, еластичність, об’єм та швидкість росту волосинки вплив мають:


  •  ультрафіолет. Саме тому після відпустки на морі завітайте до лікаря, який оцінить стан стрижню та призначить відновлювальні процедури;
  • забруднене навколишнє середовище. Важкі метали, солі, смог осідають на волоссі та шкірі, утворюючи непроникну плівку, порушуючи процес нормального росту клітин у фолікулі;
  • шампуні низької якості. Найкраще очищають від шкірного сала, бруду, залишку стайлінгу сульфати і парабени. Хімічні речовини отримують або в результаті перегонки нафтопродуктів (дешева косметика), або із натуральної сировини (витяжки кокосового горіха). Якраз походження сульфатів та парабенів і диктує ціну шампуню. Тому не слід економити, купуючи найдешевші бутлі, а потім очікувати кіс, як у рекламі;
  • неправильний догляд (зловживання високотемпературним стайлінгом, хімічними завивками, укладками із великою кількістю лаку).

Детальну консультацію і діагностику стану волосся й шкіри голови проведуть трихологи Студії краси та здоров’я Тетяни Луцик. Лікарі знають, як повернути красу коси до пояса чи густу чоловічу шевелюру.